Hoe het werkt
Een geboortekaartje op maat laten maken is helemaal niet zo ingewikkeld. En eigenlijk ook heel leuk! Ik neem je even stap voor stap door het proces.
Stap 1: het idee
Ieder kaartje dat ik maak is uniek. Ik help de ouders dan ook om te ontdekken wat ik voor hun kindje zou kunnen ontwerpen. Alles kan en mag. Van de kleuren die al gekozen zijn voor de kinderkamer tot aan favoriete dieren of een bepaalde setting. Een goede plek om inspiratie op te doen is Pinterest. Maar je kunt ook gewoon lekker gaan knippen en plakken en je eigen moodboard maken. 
En als er toch geen inspiratie komt, dan kun je mij altijd de vrije hand geven en zelf iets laten bedenken. Vind ik alleen maar leuk!

Stap 2: de schets
Nu ik een idee heb bij de wensen voor het geboortekaartje, kan ik gaan schetsen. In zo'n schets gaat het vooral om het idee. De uiteindelijke kleuren en bepaalde details worden in de uitwerking bepaald. 
Stap 3: het ontwerp
Als de ouders blij zijn met de schets kan het echte werk beginnen. Ik ga dan aan de slag met het illustreren en ontwerpen van het geboortekaartje. Dat doe ik meestal op de computer in combinatie met wat handwerk. Ook ga ik kijken naar de achter- of binnenkant van het kaartje. Deze houd ik meestal redelijk subtiel. Voor de opmaak vraag ik de ouders dan om de tekst die ze daar willen hebben. 

Stap 4: de geboorte
Dit is de stap waar ik zelf niet zoveel invloed op heb ☺️. Maar om het kaartje af te maken, moet ik natuurlijk wel wachten tot het zover is. Pas dan weet ik de geboortedatum en eventuele andere gegevens zoals gewicht en lengte. Die zet ik er dan in zodra ik die van de ouders doorkrijg. Ik zorg er dan voor dat ik ruim voor die tijd het kaartje al helemaal klaar heb staan. Dan kan hij snel naar de drukker. 
Stap 5: het drukwerk
Nadat ik de laatste gegevens heb verwerkt maak ik een PDF bestand, waarmee de ouders naar een drukker kunnen gaan. Vaak verwijs ik naar een online drukker, maar dat kan ook gewoon een drukker in de buurt zijn. Ik begeleid waar nodig dat proces, maar in de praktijk is dit heel eenvoudig. 
Afhankelijk van de drukker krijgen de ouders een paar dagen later een doosje met de geboortekaartjes en dan kunnen ze verstuurd worden!